Seminar med Bernd Föry

Vilken underbar helg jag har haft!

För drygt en månad sedan hittade jag jag genom ”tant Google” ett seminar som jag tyckte skulle vara intressant. En helg för att lära sig lite om spår med Bernd Flöry. Bernd Flöry håller kurser eller seminar lite överallt på hela jordklotet. Han har även varit i Sverige och i Finland och är visst inom IPO väldigt känd. Nu håller jag ju inte på med IPO så ska jag vara ärlig så har jag ju inte hört något om honom alls, men jag tyckte att det lät bra så jag bokade genast. Tyvärr fanns det inga platser kvar med hund och det var kanske bara bra. Nu kunde jag helt koncentrera mig på att lyssna och titta och behövde inte alls oroa mig för om Russin hade det för varmt i bilen, var törstig eller behövde ut och kissa. Arthur följde med och tog snällt hand om Russin. Det var 12 hundar som var med, från valp till det som här kallas FH3 dvs elithund. Efter ca 4 timmars teori och lunch på lördagen drog vi ut till ett område där var och en fick visa hur långt de kommit och därefter kritik och synpunkter varför hunden arbetar som den gör och hur man kan komma tillrätta med det som inte är bra. Idag handlade det mer om att hur hunden markerar föremålen och hur vi kan förbättra  dvs korrigera felen. Även idag var det först teori, men bara en timme och därefter gav vi oss iväg ut igen. Så otroligt roligt och intressant! Nu hoppas jag att Russin och jag får nytta av detta och att vi, vid nästa prov som jag hoppas blir i mitten av juli, kan visa vad vi kan.

2-IMG_00701-IMG_0066

5-IMG_0089

3-IMG_0083 4-IMG_0075

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s