Konstig flatägare

Igår kväll när jag var ute med Russin träffade jag på en kille som också var ute med sin flat. Jag har bara sett ”Nero”, som jag fick veta att han heter, på avstånd någon gång. Nero är mycket mer flattig än vad Russin är pigg, glad och busig är en bra beskrivning. Jag frågade killen vad Neros uppfödaren hette. Det var en uppfödare som tyvärr inte är registrerad som uppfödare, alltså inte hos ÖRC eller FCI. Nåja, tyvärr finns det sådana uppfödare här. Hundarna säljs med stamtavlor och olika papper och köparen tror att det är ”riktiga” stamtavlor. Den här killen var lyckligt ovetande om detta, som verkligen är ett problem, och berättade för mig att det bara finns 27 flatcoated i hela Österrike. Jag menade då att det finns ju flera och att Russin också är en flatcoated retriever.  Ja, men din är ju brun, och av de som är svarta och långhåriga (med betoning på långhåriga)  finns det bara 27 stycken svarade han. Flatten är visserligen inte så vanlig som i Sverige, men så ovanligen är den inte.

En reaktion på ”Konstig flatägare

  1. Haha, nog för att man kan tro att det är olika raser när man jämför min pyttelilla naken-Hedvig och med något stort showigt pälsmonster, men man brukar väl ändå ha ett litet hum om sin egen ras?? 😯

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s