Clubsiegerschau 2010

Nu har vi kommit hem efter att ha tillbringat några dagar i Melk. Österrikiska Retrieverklubbens årliga höjdare med utställning en dag och dagarna efter är det workingtest.

Vi åkte tidigt på torsdagsmorgon och hade en resa på ca 3 1/2. Det var rätt så lite trafik och vi kom fram i god tid. Tillställningen öppnades klockan halv tio i Stift Melks trädgårdanläggningar. Det var väldigt många flattar som var anmälda. Vi fick ett mycket bra resultat med en tredje placering och excellent i tikarnas öppenklass. Russin fäller i massor och jag tänkte ett tag att jag skulle hoppa över utställningen. Domare var Jos de Cuyper (B). Han tyckte naturligtvis inte heller att pälsen var i ”condition” men sa till mig att hon rör sig fantastiskt, helt fantastiskt och det blev jag otroligt glad över. På hemsidan har jag hennes kritik!

Russin in Melk 2010 © Anja Steiner

Igår var det sen Workingtest. Russin gjorde ett jättebra arbete. Jag är så nöjd och glad över att hon jobbade så bra. Domarna var också nöjda över hennes ”retrieve” Vi klarade av alla fem stationerna utan en nolla!! Massor poäng gick åt skogen pga av gnäll vilket är mitt fel, rätt så dåligt fotgående, vilket också är mitt fel. Tråkigt. En miss gjorde Russin som istället för att vända och simma tillbaka med vattenapporten tyckte det var bäst att gå upp på land på andra sidan, släppa dummyn och skaka av sig först. Det blev ett tredje pris, men jag är jätte glad över det ändå. Glädjen att jobba är där igen och det är det viktigaste för mig just nu.  Skriver kanske lite mer om de olika stationerna lite senare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s