Helgens aktiviteter

Träning har det varit i helgen. Fredagsträningen blev först i lördags, men det var helt ok tyckte jag. Russin och jag stack iväg till skogen istället och tränade lite med dummys. Härligt var det även om det duggade och var novembergrått. I lördags var väl inte Russin på topp och Tom frågade t.o.m om hon inte mådde bra. Russin är ju lite svårmotiverad och ibland tycker hon det mesta är tråkigt eller vad det nu är … det är kanske jag som är för tråkig???

Igår hade vi äntligen dummyträning och så kul det var. Vi tränade med Doris som ju har en jaktgolden ”Siena”, Uschi som har en äldre jaktlabbe och Waldemar som har jaktlabben Elvis (skrev om dom tidigare). Russin var duktig och jag är rätt så nöjd med henne även om jag önskar ”mer”. Vi fick en hel del att träna på. Jag måste ta tag i söket ordentligt för det var något som inte alls gick bra.  Mot slutet gjorde vi några Walk up. Russin var jätte duktig, hon gick fint fot, markerade bra utan ett ljud och var helt lugn tills jag skickade henne. Ja hon var faktiskt oxå rätt så snabb. Kul! Den sista övningen steadiness blev lite väl svår för henne. Vi ställde oss nedanför en backe och så  kastades dummys och bollar ner för backen och de rullade så fint  mot oss. Då kunde inte Russin hålla sig för den ena bollen ville hon helt enkelt ha. Jag fick tag på henne precis när hon skulle ta upp bollen. Naturligtvis kurade hon ihop sig som om jag skulle slå ijäl henne, men det blev bara ett ordentligt nej, bollen blev kvar där den låg och vi gick tillbaka. Jag hoppas så att vi får fler tillfällen att träna tillsammans. Ha en riktigt bra vecka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s