Förberedning Obedienceprov

Russin vor Zunig

Tänk så länge jag har väntat och längtat att få starta på ett lydnadsprov. Nu är snart dagen kommen och egentligen känner jag mej beredd. Jag hoppas bara att min nervositet inte ställer till det allför mycket. Jag vet att vi är rätt så duktiga Russin och jag och att vi har roligt tillsammans så på provet ska vi visa det också. Jag har fått till rutan igen och Russin springer rakt in i mitten. Vittringen har det inte heller varit några som helst problem med längre.

Här i Österrike heter Obedience ”Gehorsam” och man skriver då GH. Det börjar med GH1. Linförighet, fritt följ, sitt under gång och man går tillbaka till hunden, plats och stå under gång och man kallar in hunden, rutan med stå och plats, man går till hunden som först då får sätta sig upp igen efter kommando, hopp över hinder som i LP2, men man kan välja om hunden ska ligga, stå eller sitta på andra sidan hindret. Vittring, och apport. Ja, det verkar vara lite mer som LP 2 i Sverige och GH 2 är ung. som LP 3. GH 3 motsvarar de internationella FCI reglerna. Man måste bara ha ett godkänt för att gå vidare från GH 1 dvs 150 poäng av 250 till GH 2.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s