Obedience Beginner

I lördags startade Nox och jag på hemmaklubben i Weer i Obedience-Beginner. Det enda som jag kände kunde bli problem var att han sedan ett tag så gärna apporterar en av konerna i rutan och vägrar att komma tillbaka med den om jag inte har något vettigt att byta med. Naturligtvis hände just detta och det var nästan så vi blev diskvalicerade. Där rök naturligtvis all poäng för rutan samt helhetsintrycket. Vi fick ihop ett tredjepris med 214 poäng. För övrigt tycker jag att Nox var fantastisk, ja visst gjorde han lite små missar så som tex att sätta sig upp innan han fick kommando, men även jag gjorde små missar så det spelar ju ingen roll. Det kändes iallafall bra att starta med honom.

Obedience- Beginner motsvarar ung. Lydnad-Startklass, men jag tycker mycket svårare.

Vi har två övningar med grupparbete. En där man går runt de andra med hunden i koppel, den andra är platsliggning där man går ifrån hunden 1 minut med 15 meter avstånd. Det är 3 meter mellan hundarna. Vidare naturligtvis det fria följet, därefter läggande under gång och här går man bara vidare ca 10 meter och sen tillbaka, inkallning från rutan 15 meter och sen ska man skicka tillbaka hunden till rutan. Apportering där man kastar apporten med hunden sittande bredvid och till sist fjärren där man står 2 meter framför den liggande hunden, ger kommando sitt och plats och så går man tillbaka igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s