Härlig men jobbig helg

I helgen hade vi tävling på hemmaklubben och jag har varit med i förberedelserna och ute på banan hela lördagen och söndagen. Dels har jag varit domarens hjälp och stöd samt att jag startade Peppar i Obedience 2 som dagens sista hund på lördagen. Peppar var i och för sig duktig och när jag ser på momenten så blev det 9 poäng på tre övningar och 8 på en och 7 poäng på det fria följet. På helheten blev det 10 poäng och 0 på rutan och vittringen. Det fria följet började inte så bra som på sista tävlingen, men Peppars koncentration kom så småningom och det blev bättre och bättre. Sammanlagt skrapade vi ihop 202 poäng och jag hade naturligtvis hoppats på mer. Renate Tribus som denna gång var Steward sa att Peppar är som en annan hund när vi tävlar och domaren menade att det är en riktigt bra hund men alldeles för egensinnig. Vår strategi är nu att träna mycket, mycket mer tävlingssituationer så får vi väl se om vi kan få bukt på det hela. På vittringen tog han tag i två andra innan han tog den rätta och kanske beror det på att regnet öste ner, men jag vet inte. Det har faktiskt aldrig hänt förut. Rutan blev 0 för att han först ställde sig vänster om rutan, jag försökte få in honom, men då ställde han sig för långt fram och på tredje kommandot fick jag in honom, naturligtvis för många kommandon.

I obediencen hade vi 16 som startade och de flesta var från Italien. Det var en sån klass på de och fantastiskt kul att se. Fyra av de som startade har varit med på VM i Obedience, visserligen med andra hundar, men man ser verkligen vad som är möjligt. Silvia Cacciatore fick tex. 312,5 poäng med hunden hon startade med i Klass 1 och med hunden hon startade med i klass 2 fick hon 311 poäng.

På lördagen och söndagen hade vi andra hundsport tävlingar med nybörjare på förmiddagen där jag var steward. På lördag förmiddag med vackert väder och på söndagen öste regnet ner och marken blev snabbt otroligt geggig. Även detta var väldigt kul och nyttigt att se. På söndag eftermiddag hade vi Rallyobedience och här var jag skrivare.

BH/VT Prüfung Lördag förmiddag
Prisutdelning lördag eftermiddag, Renate Tribus OB 3, jag och domaren Johann Kurzbauer
BH/VT Prüfung Söndag förmiddag
Rallyobedience söndag eftermiddag
Silvia Cacciatore, Rosella Cena och lilla jag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s