Regn och regn

Det är nu tredje helgen i rad som det regnar. Börjar bli lite tråkigt eftersom det är fint väder under veckan och lagom till helgen regnar det och inte är det lite heller. Ösregn! Eftersom retrieverklubbens sektion Tirol har organiserat två workingtester har jag varit och hjälp till lite. Det var inte mycket jag behövde hjälpa för det blev bara två förmiddagar. Den ena för två veckor sedan och den andra förra söndagen. Båda gångerna öste regnet ner som om himlen vore öppen.  Jag var jag stewart båda gångerna. Första gången i Pillersee med den danske domaren Walter Mygil och förra söndagen för den österrikiska domaren Sebastian Hochreiter. Just stewart tycker jag är toppen eftersom man ser bäst och sedan får man höra vad som var bra och vad som inte var bra.

Pillersee 2 2017

Pillersee 2017 – Foto Peter Weissböck

Pillersee 2017

Pillersee 2017 – Foto Peter Weissböck

Praxmar 2017

Praxmar Lördag 2017 – Foto Peter Weissböck

Förra lördagen startade jag faktiskt med Peppar i nybörjarklassen. Vi åkte till  Praxmar vilket bara tar 45 min med bil. Vädret var någorlunda, det regnade iaf inte och Peppar kändes någorlunda fokuserad. Jag satte allt på ett kort och beslutade att efteranmäla och iaf våga och se hur Peppar reagerar. Jag tycker att han har skött sig rätt bra den sista tiden, men allt var som bortblåst. Peppar gick upp i varv något helt otroligt. Efter två nollade stationer avbröt jag det hela. Jag vet inte riktigt vad som hände, men sedan dess är han jätte nervös när vi kommer till ett nytt ställe, dvs han är ännu mer nervös än han brukar vara. Det kvittar om det är i stan eller ute i skogen, det är nästan hysteriskt det hela. Jag vet och förstår inte varför han blir så. Det är iaf jäkligt jobbigt och förbaskat tråkigt och jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det hela. Peppar är som i en egen värld och det går liksom inte att få kontakt med honom.

Vi fortsätter emellertid att träna lydnad och det går bättre och bättre. Peppar tycker att det är jätte kul och även jag tycker det är kul. Här gäller det naturligtvis också att försöka att blanda övningarna så att det inte blir för roligt.

Idag på eftermiddagen avtog regnet lite och vi gick en liten runda, Peppar ”out of control” och jag frustrerad, men det var skönt att röra på sig lite.

dav

Arthur och Peppar Weerberg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s