Kalla, soliga vinterdagar

Tiden går som vanligt väldigt, väldigt snabbt och även om jag inte har varit iväg och tränat något, så har vi definitivt inte varit lata.

Eftersom det nu verkligen är länge sedan jag skrev, blir det ett lite längre inlägg.

På kvällen på nyårsaftonen, efter en god och mysig meny hemma, packade vi ihop vår vandringsutrustning inkl. pannlampor och vandrade upp till Hinterhorner Alm. Det fanns ju ingen snö och det var lätt att gå. Vid 23:30 var vi uppe och vi var nästan ensamma. Vi hittade ett ställe där vi satt vindskyddade, njöt av den fina utsikten och drack glühwein. Kvällen var alldeles stjärnklar och när tolvslaget kom var det naturligtvis ett väldigt vackert skådespel som vi fick bevittna. Jag hade plockat ner två små flaskor sekt och några munsbitar med räkor och lax, så vi hade det lite festligt. Det blev tyvärr snabbt alldeles för kallt och även om vi hade ordentligt med kläder på oss började vi frysa ordentligt. Vi travade neråt igen och var hemma så vid halv två på natten. Peppar tyckte, tror vi, också att det var mysigt och sov länge liksom vi nästa dag 🙂

Den andra januari började Peppar och jag med  obedience. Vi är tre tjejer som kommer att träffas en gång i veckan för att hjälpa varandra. Då var det fortfarande ingen snö, men den kom några dagar senare och vi har inte träffats sedan dess. Dels var det på grund av snön och sen har det varit på grund av kylan. På kvällarna har vi haft omkring -10° och då tycker jag att det blir alldeles för kallt i fingrarna.

img_20170108_142642.jpg

Vi fick alltså mycket snö omkring den 6. och 7. januari ca. 40 cm. Äntligen! Allt blev så mycket ljusare. Den helgen var det inte mycket vi kunde hitta på. Ut och köra var nästan inte och tänka på. Naturligtvis var vi ute och gick här i området och Peppar var ännu mer tokig än han redan är och vi fick oss några goda skratt.

Sen kom solen och kylan fram till nästa helg dvs förra helgen då det kom ännu mer snö. På lördagen hade jag bokat en liten kurs som hette ”Social Walk”. Walk var lite mycket sagt, för så långt kom vi inte. Det var mer att hoppa ut ur bilen när andra hundar är i närheten och även lite att stå och prata lite utan att hunden stör eller bryr sig om den andra hunden och naturligtvis att gå förbi varandra. Peppar skötte sig relativt bra och började inte att stressa för mycket. Snön vräkte ner hela dagen, men nästa dag lyste solen från en klarblå himmel.

Vi packade ihop våra grejer och åkte iväg och åkte kälke. Det var en underbar dag och naturligtvis otroligt vackert.

1-img_65272-img_65303-img_65384-img_6546

Sedan dess har solen fortsatt att lysa från en klarblå himmel. Det är som sagt ordentligt kallt . Vissa nätter omkring -17°, men dagarna har varit angenäma med temperaturer omkring -4 till 0°. De säger att det är den kallaste januari sen 1987. Inte för att jag kommer ihåg att vi hade det så kallt då … 🙂

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s