Tredje dagen

Ytterligare en dag med ett väder som inte riktigt vet vad det vill. Just nu drar en ordentlig regnskur förbi och det åskar i fjärran mer än en timme.

Eftersom det verkade vara rätt så ostabilt även i morse, bestämde vi oss för att göra ytterligare en sightseeing och om vädret blir fint kan vi ju alltid ta ett dopp lite senare. Vi körde alltså ner till Alghero och tog av mot Monteleone. I serpentiner gick vägen uppför och snart njöt man över en underbar vy över Alghero och Capo Caccia. Vägen var väldigt kurvig, men snart var vi uppe på högsta punkten. Vi körde vidare på kurviga vägar igenom Villanova Monteleone, förbi Tennosjön och därefter upp till Monteleone Rocca Doria. Otroligt vackert och lugnt. Vi körde vidare, uppför och nerför, hela tiden väldigt kurvigt och landskapet växlade hela tiden. Ibland otroligt grönt och i nästa ögonblick väldigt torrt och inte mycket vegetation. Så småningom kom vi till Bosa där vi inte stannade utan körde vidare på kustvägen tillbaka mot Alghero. Bara efter någon kilometer stannade vi och gick ner till havet. Himlen var blåare och solen sken så vi passade på och badade några timmar. Härligt, men vinden blåste rejält och den var rätt så kylig. Framåt fyra åkte vi vidare och njöt av utsikten från kustvägen. En fin dag även om det blev hela 170 km i bilen.

För Russin var det säkert oxå bra att inte röra sig för mycket. Igår fick vi ge henne lite smärtstillande tyvärr, men idag verkar allt rätt så bra igen.

Utsikt från vägen till Monteleone över Capo Caccia

Utsikt från vägen till Monteleone över Capo Caccia

Utsikt från Villanova Monteleone över Temosjön och Monteleone Rocca Doria

Utsikt från Villanova Monteleone över Temosjön och Monteleone Rocca Doria

Gränd i Monteleone Rocca Doria

Gränd i Monteleone Rocca Doria

Russin och jag badar utanför Bosa

Russin och jag badar utanför Bosa

Badplatsen utanför Bosa

Badplatsen utanför Bosa

Utsikt mot Bosa från kustvägen mellan Bosa och Alghero

Utsikt mot Bosa från kustvägen mellan Bosa och Alghero

8-DSC00072

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s