Första dagen

En riktigt regnig dag har fått inviga vår Sardinien semester. Solen sken visserligen den första halvtimmen, men sedan var det rätt så blött. Vi körde först till vår pension I Vigneti vid Olmedo, men som vi redan anade var vi för tidiga. Eftersom det dåliga vädret kom västerifrån körde vi nordost upp till Castelsardo. Resan gick över Sassari vidare till Sennori, båda orterna körde vi bara igenom, och jag var glad över att Arthur körde eftersom det delvis var brant och smalt och italienskt kaotiskt på vägarna. Strax innan Castelsardo stannade vi och gick en runda och efter det parkerade vi rätt så långt uppe i Castelsardo och därifrån gick vi upp till Borgen dei Doria och där gick vi omkring på alla smala gränderna. Det var vackert med flera fina vyer, men väldigt turistinfluerat. Det började ösregna och vi förökte att få skydd i en av gränderna vilket inte var helt lätt. Efter det körde vi vidare till elefantklippan och efter det tllbaka över Nulvi och Osilo. Otroligt vackert landskap på en rätt så smal väg med otroligt många kurvor. Tyvärr regnade det mest hela tiden.

Här är kartan från vår runda

Tillbaka till vår pension där vi nu kunde checka in. Just nu är vi tillbaka efter en rätt så god dinner och vi är alla tre dödströtta. Det ska bli skönt att sova.

Utsikt mot öster från Castelsardo

Utsikt mot öster från Castelsardo

Utsikt mot söder från Castelsardo

Utsikt mot söder från Castelsardo

Regnvattnet forsar genom gränderna i Castelsardo

Regnvattnet forsar genom gränderna i Castelsardo

Osilo

Osilo

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s