Jag tycker dummyarbete är roligast,

men jag betvivlar ofta om Russin tycker det är roligast. I söndagseftermiddag hade vi  dummyträning ”med varandra – för varandra”.  Vi delade upp oss i tre olika grupper med 4 hundar i varje grupp. För en gångs skull hamnade jag i en riktigt bra grupp, jag menar att hundarna har kommit mycket längre än nybörjarklassen där Russin och jag travar omkring. Det blev mycket träning på stopp-signalen, vilket är väl behövligt framför allt för Russin och mej, men det visade sig även att de andra behövde det också, och i samband med stopp-signalen tränades det naturligtvis även dirigering. Dirigeringen var jag nöjd med, men stoppsignalen … Russin visade inte någon större iver och glädje över att hämta dummies, men hon gjorde iaf vad hon skulle. Vädret var inte precis det bästa även om solen faktiskt tittade fram någon gång men mest var det regn, blåst och även hagel.

I morgon har vi helgdag igen, det har lovats samma väder som de senaste dagarna dvs regn och blåst. Jag längtar så efter sol och värme. Det har varit lite dåligt med det de senaste veckorna. Fördelen med regn och dåligt väder är dock då att man kan åka till en liten sjö och träna lite vattenapportering. Är det fint väder är det omöjligt eftersom det då alltid är fullt med folk som vill bada. Ha det bra!

En reaktion på ”Jag tycker dummyarbete är roligast,

  1. Hej, fina bilder från lydnaden..hon ser verkligen fokuserad ut! Hur gör ni vid apporteringen…får Russin belöning för hämtad dummie? Wilde älskar att hämta…men får också riklig belöning i form av godis och lek med snörboll….jag vet att inte alla tycker att det skall vara så utan att själva apporteringen skall vara motivering nog…men kanske värt ett försök för att få upp hennes motiviering? Har nu uppdaterat bloggen…Wilde verkar må bra…men så har vi förstås tagit det lugnt denna veckan. Ha det så gott o kramar från oss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s